11 Ekim 2013 Cuma

ZERDE

Okulların açılmasıyla fırsat bulup da bloğuma yayın ekleyemiyorum. Şimdi zerde tarifi vereceğim;
MALZEMELER
-6 su bardağı su
-1 çay bardağı pirinç(Ajda bardak)
-1,5 Ajda çay bardağı şeker
-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
-2 yemek kaşığı kuş üzümü
-1 vanilya
-1 limon kabuğu rendesi
-2 yemek kaşığı buğday nişastası
3 su bardağı kaynar suda pirinci yarım saat nişastası çıkana kadar bekletelim. Üzümleri de sıcak suya şişmeleri için ıslatalım. Yarım saat dolunca diğer 2 su bardağı suyu da ekleyerek pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Şekeri ekleyelim. Bir su bardağı soğuk suda nişastayı eritelim ve yavaş yavaş ekleyelim. Kıvamı koyulaşınca altını kapatalım. Limon kabuğunu, vanilyayı ve ıslattığımız üzümlerin yarısını ekleyip kaselere paylaştıralım. Üzerini süslemek için kalan üzümleri ve yağsız tavada kavurduğumuz fıstıkları kullanalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder