Okulların açılmasıyla
fırsat bulup da bloğuma yayın ekleyemiyorum. Şimdi zerde tarifi vereceğim;
MALZEMELER
-6 su bardağı su
-1 çay bardağı
pirinç(Ajda bardak)
-1,5 Ajda çay
bardağı şeker
-2 yemek kaşığı
dolmalık fıstık
-2 yemek kaşığı
kuş üzümü
-1 vanilya
-1 limon kabuğu
rendesi
-2 yemek kaşığı
buğday nişastası
3 su bardağı
kaynar suda pirinci yarım saat nişastası çıkana kadar bekletelim. Üzümleri de sıcak
suya şişmeleri için ıslatalım. Yarım saat dolunca diğer 2 su bardağı suyu da
ekleyerek pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Şekeri ekleyelim. Bir su
bardağı soğuk suda nişastayı eritelim ve yavaş yavaş ekleyelim. Kıvamı koyulaşınca
altını kapatalım. Limon kabuğunu, vanilyayı ve ıslattığımız üzümlerin yarısını
ekleyip kaselere paylaştıralım. Üzerini süslemek için kalan üzümleri ve yağsız
tavada kavurduğumuz fıstıkları kullanalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder