24 Eylül 2013 Salı

KİREMİTTE HİNDİ KEBAP

  Hindi eti tavuk eti gibi değil.  Daha sert oluyor. Pişme süresini daha uzun tutmalıyız. Kiremitte güzel oldu. Tarifine bakalım;
            MALZEMELER  (iki kişilik)
-400 gr. Külbastılık hindi eti
-1 soğan
-5 sivri biber
-10 adet kültür mantarı
-2 olgun domates
-tuz, karabiber, kekik
-1 kaşık tereyağı
-1 su bardağı rende kaşar
Etleri julyen şekilde doğruyoruz. Teflon bir tencerede tereyağını eritip kızdırıyoruz ve etlerin rengi dönene kadar kavuruyoruz. Saldığı suyu çeken etlere tavla zarı büyüklüğünde doğradığımız soğanlarımızı ekliyoruz. Kavrulunca biberleri, mantarları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz, en sonda domatesleri ve baharatlarını ayarlayıp altını kapatıyoruz. Toprak kaplara bölüştürüp 200 derecede 15 dk. pişiriyoruz. Çıkarıp kaşarları ekleyip tekrar fırına sürüyoruz. Kaşarlar eriyip kızarınca çıkarıp servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder