Taze incirden yapılan bu turtaları yiyen
herkes çok beğendi. Turta hamurları yumuşacık ve ağızda dağılıyor. Okuldan çok
aç gelen çocuklar için besleyici bir atıştırmalık. İşte tarifi;
MALZEMELER
-200 gr katı yağ
-2 yemek kaşığı
taze yoğurt
-1 yumurta
-3 yemek kaşığı
pudra şekeri
-aldığı kadar un
-1’er poşet
kabartma tozu ve vanilya
-üzerine sürmek
için bir yumurta sarısı
İçi
için;
-8-10 adet taze
incir
-1 çay bardağı
toz şeker
-bir avuç sarı
çekirdeksiz üzüm
-5 tane hurma
-1 çay bardağı
iri dövülmüş ceviz
-1 çay bardağı
su
-1 tatlı kaşığı
tarçın
Öncelikle içimizi
hazırlayalım. İncirlerin kabuklarını soyup doğrayalım ve diğer tüm malzemelerle pişirelim. Altını kapatınca
tarçını ekleyelim ve soğumaya bırakalım. Hamurunu da normal kurabiye hamuru
kıvamında yoğuralım. Resimdeki gibi kağıt kalıplara elimizde açtığımız hamurları
yerleştirelim ve birer tatlı kaşığı içten koyup üzerine hamurdan çubuklar
hazırlayıp çarpı şeklinde süsleyelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 170
derecede ısınmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirip çıkartalım. Soğuyunca
isteğe göre pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder