22 Eylül 2013 Pazar

TAZE İNCİRLİ TURTA

 Taze incirden yapılan bu turtaları yiyen herkes çok beğendi. Turta hamurları yumuşacık ve ağızda dağılıyor. Okuldan çok aç gelen çocuklar için besleyici bir atıştırmalık. İşte tarifi;
MALZEMELER
-200 gr katı yağ
-2 yemek kaşığı taze yoğurt
-1 yumurta
-3 yemek kaşığı pudra şekeri
-aldığı kadar un
-1’er poşet kabartma tozu ve vanilya
-üzerine sürmek için bir yumurta sarısı
İçi için;
-8-10 adet taze incir
-1 çay bardağı toz şeker
-bir avuç sarı çekirdeksiz üzüm
-5 tane hurma
-1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
-1 çay bardağı su
-1 tatlı kaşığı tarçın
Öncelikle içimizi hazırlayalım. İncirlerin kabuklarını soyup doğrayalım  ve diğer tüm malzemelerle pişirelim. Altını kapatınca tarçını ekleyelim ve soğumaya bırakalım. Hamurunu da normal kurabiye hamuru kıvamında yoğuralım. Resimdeki gibi kağıt  kalıplara elimizde açtığımız hamurları yerleştirelim ve birer tatlı kaşığı içten koyup üzerine hamurdan çubuklar hazırlayıp çarpı şeklinde süsleyelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede ısınmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirip çıkartalım. Soğuyunca isteğe göre pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder