14 Eylül 2013 Cumartesi

BADEM KURABİYE

Çok kolay bir tarif. Sonuç da çok lezzetli fakat tere yağ ile yapılınca bir başka oluyor. Helva tadı geliyor damağınıza. İşte tarifi;
MALZEMELER
-250 gr tereyağı
-5 yemek kaşığı pudra şekeri
-5 yemek kaşığı su
-5 yemek kaşığı nişasta
-1 kabartma
-1 vanilya
-aldığı kadar un
-1 yumurtanın akı
-tüm badem
Badem ve yumurta akı dışındaki tüm malzemeyi kulak memesi yumuşaklığında yoğuruyoruz. Resimdeki gibi şekil verip yumurta akı sürüp bademleri basıyoruz. 180 derecede pembe pişiriyoruz. Benimkiler biraz fazla kızarmışlar. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder