Beş çayları, ani gelen misafir ve hatta
menüler için ara sıcak olabilecek bir tarif. su böreğine benzer bir tat.Yapımı da bir o kadar kolay ve
çabuk. Bakalım;
MALZEMELER
-
4
adet yufka
-
150
gr yağsız kıyma
-
1
büyük soğan
-
Yarım
demet maydanoz, tuz, karabiber
-
2
yemek kaşığı tereyağı
Sosu için;
-3
yumurta
-1
su bardağı süt
-yarım
su bardağı sıvıyağ
-tuz
ve balık tavası
Öncelikle
içimizi hazırlayalım. Kıymayı kavuralım gerekirse biraz yağ ekleyip ince
doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım. Tuzunu ekleyip altını kapatalım ve
ince kıyılmış maydanoz ile karabiber ekleyip soğumaya bırakalım. Şimdi de sıra
sosta; yumurtaları tuz ile çırpalım sütü ve sıvıyağı ekleyip kenarda
bekletelim. Böreğimizi pişireceğimiz teflon tavamızda iki kaşık tereyağını
kısık ateşte kızartmadan eritelim ve altını kapatalım. Bir adet yufkayı ortalı
serelim tavaya kenarlar dışına sarksın. Hazırladığımız sostan bir kepçe dökelim
ve bir yufkayı buruşturarak tavanın içine yerleştirelim. Yine sostan dökelim
yufka ıslanacak kadar. Yarım yufkayı serelim sos koymadan içimizi
yerleştirelim. Bir yarım yufka daha serip sostan gezdirelim. Son kalan
yufkamızı da serip geriye kalan sosumuzu döküp kenara sarkan yufkaları üzerinde
toplayıp böreği orta ateşte kızartarak çevire çevire pişirelim. bu yüzü
kızarınca Bir kapaktan da yardım alarak böreği ters çevirelim ve diğer yüzünü de
kızartalım ve sıcacık servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder