19 Eylül 2013 Perşembe

KOLAY TAVA BÖREĞİ(YALANCI SU BÖREĞİ)

 Beş çayları, ani gelen misafir ve hatta menüler için ara sıcak olabilecek bir tarif.  su böreğine benzer bir tat.Yapımı da bir o kadar kolay ve çabuk. Bakalım;
MALZEMELER
-         4 adet yufka
-         150 gr yağsız kıyma
-         1 büyük soğan
-         Yarım demet maydanoz, tuz, karabiber
-         2 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için;
-3 yumurta
-1 su bardağı süt
-yarım su bardağı sıvıyağ
-tuz ve balık tavası
Öncelikle içimizi hazırlayalım. Kıymayı kavuralım gerekirse biraz yağ ekleyip ince doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım. Tuzunu ekleyip altını kapatalım ve ince kıyılmış maydanoz ile karabiber ekleyip soğumaya bırakalım. Şimdi de sıra sosta; yumurtaları tuz ile çırpalım sütü ve sıvıyağı ekleyip kenarda bekletelim. Böreğimizi pişireceğimiz teflon tavamızda iki kaşık tereyağını kısık ateşte kızartmadan eritelim ve altını kapatalım. Bir adet yufkayı ortalı serelim tavaya kenarlar dışına sarksın. Hazırladığımız sostan bir kepçe dökelim ve bir yufkayı buruşturarak tavanın içine yerleştirelim. Yine sostan dökelim yufka ıslanacak kadar. Yarım yufkayı serelim sos koymadan içimizi yerleştirelim. Bir yarım yufka daha serip sostan gezdirelim. Son kalan yufkamızı da serip geriye kalan sosumuzu döküp kenara sarkan yufkaları üzerinde toplayıp böreği orta ateşte kızartarak çevire çevire pişirelim. bu yüzü kızarınca Bir kapaktan da yardım alarak böreği ters çevirelim ve diğer yüzünü de kızartalım ve sıcacık servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder