8 Eylül 2013 Pazar

ÇİKOLATALI PASTA

 Bir önceki pasta beğenilerek yenildi. Aile ferlerinin ısrarı üzerine şimdide çikolatalısını denedim. Tarifte ufak değişiklikler var. İşte şöyle;
MALZEMELER
-1 adet kakaolu pasta tabanı
-1 poşet çikolatalı pastacı kreması
-1 avuç damla çikolata
Islatmak için;
-1 su bardağı ılık süt
-1 tatlı kaşığı nesquik
çikolata sosu için;
-1 poşet çikolata sosu
-1,5 su bardağı süt
Islatmak  için nesquiki süte atıp karıştırıyoruz ve kekin bir parçasını ıslatıyoruz. Pastacı kremasını tarifine göre  süt ile iyice köpürtüyoruz. Ve ıslattığımız keki krema ile kaplıyoruz.  damla çikolataları serpiyoruz. Damla çikolataların üzerini örtecek kadar krema sürüp başka yerde ıslattığımız kekin öbür parçasını kapatıp kalan krema ile pastanın tamamını kaplıyoruz. Krem şantiyi krema pompasına doldurup pastanın kenarına set hazırlıyoruz. Setin içini yine damla çikolata serpiyoruz. Önceden hazırladığımız koyu kıvamlı soğumuş çikolata sosumuzu da  üzerine döküp bir iki saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Afiyet olsun. NOT: çikolata sosları arkasındaki tarifinde 2,5 su bardağı süt ile hazırlanıyor. Çok akışkan olmasını istemediğimizden biz 1,5 bardak süt ile hazırlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder