Bir önceki pasta beğenilerek yenildi. Aile ferlerinin
ısrarı üzerine şimdide çikolatalısını denedim. Tarifte ufak değişiklikler var. İşte
şöyle;
MALZEMELER
-1 adet kakaolu
pasta tabanı
-1 poşet
çikolatalı pastacı kreması
-1 avuç damla
çikolata
Islatmak
için;
-1 su bardağı
ılık süt
-1 tatlı kaşığı
nesquik
çikolata
sosu için;
-1 poşet çikolata
sosu
-1,5 su bardağı
süt
Islatmak için nesquiki süte atıp karıştırıyoruz ve
kekin bir parçasını ıslatıyoruz. Pastacı kremasını tarifine göre süt ile iyice köpürtüyoruz. Ve ıslattığımız
keki krema ile kaplıyoruz. damla
çikolataları serpiyoruz. Damla çikolataların üzerini örtecek kadar krema sürüp
başka yerde ıslattığımız kekin öbür parçasını kapatıp kalan krema ile pastanın
tamamını kaplıyoruz. Krem şantiyi krema pompasına doldurup pastanın kenarına
set hazırlıyoruz. Setin içini yine damla çikolata serpiyoruz. Önceden
hazırladığımız koyu kıvamlı soğumuş çikolata sosumuzu da üzerine döküp bir iki saat buzdolabında
dinlendiriyoruz. Afiyet olsun. NOT: çikolata sosları arkasındaki tarifinde 2,5
su bardağı süt ile hazırlanıyor. Çok akışkan olmasını istemediğimizden biz 1,5
bardak süt ile hazırlıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder