3 Eylül 2013 Salı

ÇİKOLATALI MUZLU PASTA

 Hazır pasta tabanları işleri kolaylaştırdı. Acil durumlarda fazla vaktinizi almadan güzel çeşitler oluşturabilirsiniz. Bu pasta kahve, muz ve çikolatalı. Yiyenler çok beğendi. İşte tarifi;
MALZEMELER
-1 adet kakaolu pasta tabanı
-2 poşet krem şanti
-1,5 su bardağı soğuk süt
-2 adet muz
-1 avuç damla çikolata
Islatmak için;
-1 su bardağı ılık su
-1 tatlı kaşığı neskafe
-1yemek kaşığı şeker
Çikolata sosu için;
-1 poşet çikolata sosu
-1,5 su bardağı süt
Islatma suyu için neskafe ve şekeri suya atıp karıştırıyoruz ve kekin bir parçasını ıslatıyoruz. Krem şantileri  1,5 su bardağı süt ile iyice köpürtüyoruz. Ve ıslattığımız keki krema ile kaplıyoruz. İnce dilimlenmiş bir muzu diziyoruz ve damla çikolataları serpiyoruz. muzların üzerini örtecek kadar krema sürüp başka yerde ıslattığımız kekin öbür parçasını kapatıp kalan krema ile pastanın tamamını kaplıyoruz. Krem şantiyi krema pompasına doldurup pastanın kenarına set hazırlıyoruz. Setin içini yine ince doğranmış muz ile dolduruyoruz. Önceden hazırladığımız koyu kıvamlı soğumuş çikolata sosumuzu da muzların üzerine döküp bir iki saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Afiyet olsun. NOT: çikolata sosları arkasındaki tarifinde 2,5 su bardağı süt ile hazırlanıyor. Çok akışkan olmasını istemediğimizden biz 1,5 bardak süt ile hazırlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder