29 Ağustos 2013 Perşembe

YAPIŞMAYAN MAKARNA NASIL YAPILIR

 Çocuklarımızın çok sevdiği yiyeceklerdendir makarna küçük farklılıklarla çok lezzetli olabilir. İşte yapımı;
MALZEMELER
-1 paket spagetti makarna
-1 su bardağı kaşar rendesi
-yarım demet maydanoz
-1 ‘er tatlı kaşığı domates ve acı biber salçası, tereyağı
Makarna tenceresinde yaklaşık 2 litre suyu kaynatıyoruz. Su iyice fokurdayınca bir yemek kaşığı tuz  ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekliyoruz bunun sebebi makarnalarımızın yapışmasını önlemek. Fokur fokur kaynayan suya makarnalarınızı bırakıyoruz ve tam 9 dk. Tutuyoruz. Makarnanın pişmişlik derecesini kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Aldante ; az pişmiş hafif diri makarnadır. Ki biz böyle seviyoruz. Bunun için 8 dk. yeterlidir. Çok pişmiş sevenler 1o dk. Haşlasınlar. Makarnamızı süzerken haşladığımız sudan bir su bardağı ayıralım. Şimdi tenceremize tereyağını azıcık da zeytinyağını koyup salçaları da ekleyip kavuruyoruz. Ve ayırdığımız  bir bardak haşlama suyunu ekliyoruz ve sos kıvamına gelene kadar bir iki yaşım kaynatıyoruz. Makarnaları ilave edip bir güzel sosa buluyoruz. Servis tabağına az makarna koyuyoruz ve maydanozladığımız peynirden serpiyoruz üzerine bir kat daha makarna ve en üste yine peynir servise hazır. Bu şekilde hazırlarsanız göreceksiniz makarna yapış yapış olmayacak. Afiyet olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder