Her ailenin çok
severek yediği kahvaltılık favori tarifi
vardır. Sanırım bizim tarifimiz de bu. Pazarlarda yerli domates biberler çok
fazla, şimdi tam zamanı. Zengin bir kahvaltı menüsüne yakışır bir sıcak
kahvaltılık. İşte yapımı; vereceğim miktar
2-3 kişilik…
MALZEMELER
-10 tane biber
ben köy biberinden yaptım ama her çeşit biberle güzel olur
-2 büyük olgun
domates
-3 d iş sarımsak
-yarım çay
bardağı zeytinyağı
-3 yumurta
Biberleri
enlemesine ikiye bölüyoruz ve çekirdek yataklarını temizliyoruz. Tekrar çatala
gelecek şekilde 2 veya 3 e kesiyoruz.
Tavaya zeytinyağını koyup biberleri kavuruyoruz. Ama çok sık
karıştırmayalım kızartma gibi bir yüzleri renk değiştirsin. Domateslerin
kabuğunu soyup ince doğrayıp tavaya ilave edelim. Sarımsakları da minicik
doğrayıp ekleyelim. Tuzunu verelim. Yumurta kırmak istemezseniz bu aşamada
domatesler piştiğinde alıp servis yapabilirsiniz. Ama yumurtalıda güzel oluyor.
Yumurtaları kırıp biraz dağıtın ve bir kapak kapatın. İşte bu kadar afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder