5 Ağustos 2013 Pazartesi

İKRAMLIK ŞEKERLEMELER

 Bayrama az kaldı. Hazırlıklar başladı. Temizlikler, ikramlar… bu gün size Az malzeme ile ortaya çıkan misafirlerinizin çok beğeneceği bir şekerleme tarifi vereceğim. Konya yöresinde sille kurabiyesi diye bilinir.  Herhangi bir kabı ölçü belirleyin. Mesela bir kase ve ya bir bardak.  Bu ölçü ile ne kadar yağ koyduysanız o kadar pudra şekeri koymalısınız. Ve üç ölçü un. Ve bu şekerleme bayatlamaz hatta durdukça güzelleşir. Gelin yapılışına bakalım;
MALZEMELER
-bir kase vita yağı(teneke kutularda satılan vita yağ olmak zorunda başka yağ ile tutmuyor. Çünkü o yağın ana maddesi hurma imiş.)
-bir kase pudra şekeri
-3 kase kadar un.
Öncelikle oda sıcaklığında ki yağ ile şekerimizi karıştırıyoruz. Unu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Bunu hamuru kulak memesinden daha sert olacak yani daha fazla un koyulmalı. Kırılgan bir hamur olacak. Zaten yoğururken hamuru çok beğeneceksiniz. Helva gibi olacak. Yoğurma işlemi biraz uzun sürebilir. Verdiğim un ölçüsünün tamamını kullanmaya çalışın ve hatta un isterse ekleyin. Şekil verme işlemi de hamurdan parçalar koparıp ince uzatıyorsunuz. Resimdeki gibi  Ve 3 cm uzunluğunda kesip tepsiyi yağlamaya gerek yok . tepsiye dizin. Üzerlerine çatal basıp 180 derecede üzeri pembe bile olmayacak. Beyaz pişecek. Altını kontrol edip alın. Afiyet olsun. Bu hamuru buzlukta da saklayabilirsiniz. Ani gelen misafirler için idealdir. Çıkarıp biraz unla yenileyip, şekillendir ve pişir. İşte sana ikram. Kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder