Bayrama az kaldı. Hazırlıklar başladı. Temizlikler,
ikramlar… bu gün size Az malzeme ile ortaya çıkan misafirlerinizin çok
beğeneceği bir şekerleme tarifi vereceğim. Konya yöresinde sille kurabiyesi
diye bilinir. Herhangi bir kabı ölçü
belirleyin. Mesela bir kase ve ya bir bardak.
Bu ölçü ile ne kadar yağ koyduysanız o kadar pudra şekeri koymalısınız.
Ve üç ölçü un. Ve bu şekerleme bayatlamaz hatta durdukça güzelleşir. Gelin
yapılışına bakalım;
MALZEMELER
-bir kase vita
yağı(teneke kutularda satılan vita yağ olmak zorunda başka yağ ile tutmuyor.
Çünkü o yağın ana maddesi hurma imiş.)
-bir kase pudra
şekeri
-3 kase kadar
un.
Öncelikle oda
sıcaklığında ki yağ ile şekerimizi karıştırıyoruz. Unu yavaş yavaş ilave
ediyoruz. Bunu hamuru kulak memesinden daha sert olacak yani daha fazla un
koyulmalı. Kırılgan bir hamur olacak. Zaten yoğururken hamuru çok
beğeneceksiniz. Helva gibi olacak. Yoğurma işlemi biraz uzun sürebilir.
Verdiğim un ölçüsünün tamamını kullanmaya çalışın ve hatta un isterse ekleyin.
Şekil verme işlemi de hamurdan parçalar koparıp ince uzatıyorsunuz. Resimdeki gibi
Ve 3 cm uzunluğunda kesip tepsiyi
yağlamaya gerek yok . tepsiye dizin. Üzerlerine çatal basıp 180 derecede üzeri
pembe bile olmayacak. Beyaz pişecek. Altını kontrol edip alın. Afiyet olsun. Bu
hamuru buzlukta da saklayabilirsiniz. Ani gelen misafirler için idealdir. Çıkarıp
biraz unla yenileyip, şekillendir ve pişir. İşte sana ikram. Kolay gelsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder