2 Ağustos 2013 Cuma

MERCİMEKLİ ERİŞTELİ KÖY ÇORBASI

 Sağlıklı, mideleri yormayan, sebzeli, tahıllı bir iftar menüsü;
-mercimekli erişteli köy çorbası
-taze fasulye yemeği
-fıstıklı şehriyeli bulgur pilavı
-yoğurtlu semizotu salatası
-karpuz
 MALZEMELER(2 kişilik)
-1 kahve fincanı yeşil mercimek
-1 yemek kaşığı tereyağı
-2 diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı un
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-1 çay bardağı kırılmış erişte
-500 ml su
Mercimekleri önceden haşlayalım. Kara suyunu süzüp bir kenarda bekletelim. Tencerede öncelikle tereyağında ince kıyılmış sarımsaklar ve  unu pembeleşene kadar kavuralım. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Suyunu verip kaynamasını bekleyelim. Kaynayınca mercimekleri ve elimizde birkaç parçaya böldüğümüz erişteleri ekleyip tuzunu verelim. Malzemeler yumuşayınca servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder