Sağlıklı, mideleri yormayan, sebzeli, tahıllı
bir iftar menüsü;
-mercimekli
erişteli köy çorbası
-taze fasulye
yemeği
-fıstıklı
şehriyeli bulgur pilavı
-yoğurtlu
semizotu salatası
-karpuz
MALZEMELER(2
kişilik)
-1 kahve fincanı
yeşil mercimek
-1 yemek kaşığı
tereyağı
-2 diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı
un
-1 tatlı kaşığı
domates salçası
-1 çay bardağı
kırılmış erişte
-500 ml su
Mercimekleri
önceden haşlayalım. Kara suyunu süzüp bir kenarda bekletelim. Tencerede
öncelikle tereyağında ince kıyılmış sarımsaklar ve unu pembeleşene kadar kavuralım. Salçayı
ekleyip kavurmaya devam edelim. Suyunu verip kaynamasını bekleyelim. Kaynayınca
mercimekleri ve elimizde birkaç parçaya böldüğümüz erişteleri ekleyip tuzunu
verelim. Malzemeler yumuşayınca servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder