13 Ağustos 2013 Salı

KAHVALTILIK ÇOBAN BÖREĞİ

 Ramazandan kalan yufkaları değerlendirmenin en lezzetli yolu. İşte çoban böreğinin yapılışı;
MALZEMELER        
-kişi sayısı kadar ıslatılmış köy yufkası
-eriyen herhangi bir peynir
Tereyağı
Yufkayı tezgaha serelim. Dörtte birine peynirden ufalayalım. Peynir koyduğumuz yeri devindirmeden önce ikiye sonra dörde katlayalım. Resimlerdeki gibi olacak. peynir koyduğumuz kat alta gelecek şekilde ısıtılmış tavada  o kısmını kızartıyoruz. Tavada yağ olmayacak. Gevrekleşen yüzüne tereyağı sürüp resimdeki gibi katlıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder