2 Ağustos 2013 Cuma

FISTIKLI ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI

bulgur pilavını bir de böyle deneyin;                                                                                                      
MALZEMELER
 
-1/3 çay bardağı arpa şehriye
-1/3 çay bardağı tel şehriye
-1/3 çay bardağı dolmalık fıstık
-1 çay bardağı iri bulgur
-1 kaşık tereyağı, 3-4 kaşık zeytinyağı
-3 çay bardağı sıcak su
Pilavı yapacağımız tencereye yağı koymadan ısıtarak  tek tek sırasıyla tel şehriyeyi, arpa şehriyeyi, fıstığı kavurup kenara alıyoruz. Tencereye yağları koyup bulguru kavuruyoruz. Ve önceden kavurduğumuz şehriyeleri ve fıstıkları ekleyip lezzetler karışsın diye 1-2 dk. Daha kavuruyoruz. Tuzunu ekleyip suyunu da verip kapağını kapatıyoruz. Suyunu çekince kapağın altına pamuklu bir bez koyup 10 dk. Demlenmeye bırakıyoruz ve afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder