bulgur pilavını bir de böyle deneyin;
MALZEMELER
-1/3 çay bardağı
arpa şehriye
-1/3 çay bardağı
tel şehriye
-1/3 çay bardağı
dolmalık fıstık
-1 çay bardağı
iri bulgur
-1 kaşık
tereyağı, 3-4 kaşık zeytinyağı
-3 çay bardağı
sıcak su
Pilavı
yapacağımız tencereye yağı koymadan ısıtarak
tek tek sırasıyla tel şehriyeyi, arpa şehriyeyi, fıstığı kavurup kenara
alıyoruz. Tencereye yağları koyup bulguru kavuruyoruz. Ve önceden kavurduğumuz
şehriyeleri ve fıstıkları ekleyip lezzetler karışsın diye 1-2 dk. Daha
kavuruyoruz. Tuzunu ekleyip suyunu da verip kapağını kapatıyoruz. Suyunu
çekince kapağın altına pamuklu bir bez koyup 10 dk. Demlenmeye bırakıyoruz ve
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder