Ramazanda balık çok güzel gidiyor. Bol
yeşillik ve salata. Yapımı da çok kolay.
Eviniz ve fırınınız eğer balığınız tazeyse hiç kokmaz. İşte tarifi;
MALZEMELER
-kişi sayısı
kadar çupra
-tereyağı, tuz,
pul biber
- balık sayısı kadar toprak balık
pişirme kabı
Bu tarifi çupra
büyüklüğündeki tüm balıklara uygulayabilirsiniz. Ayıklanmış balıkları iç dış iyice yıkayıp
suyunun akması için süzgeçte bekletiyoruz. Toprak kapları bolca tereyağı ile
yağlıyoruz. Balıkların içlerini dışlarını tuzluyoruz ve etli yerlerine resimde
görüldüğü gibi bıçakla çizik atıyoruz. Biz ailecek balığın kafasından
hoşlanmadığımız için kesiyoruz. Arzuya göre kalabilir. Üzerlerine az pul biber serpip ısıtılmış 200
derecelik fırında kızarana kadar
pişiriyoruz. Yanında görünen salatada tere, roka, marul, maydanoz ve domates
var. Afiyet olsun.
uvvv müthiş görünüyor
YanıtlaSilteşekkür ederim,yapımı çok kolay deneyin derim .
Silhem görüntüsüyle hemde lezzetiyle muhteşem bu tarifi kendinizde saklamayıpta bizlerle paylaştığınız için teşekkürler...
YanıtlaSilben teşekkür ederim beğendiğiniz için
Sil