1 Ağustos 2013 Perşembe

KİREMİTTE ÇUPRA

 Ramazanda balık çok güzel gidiyor. Bol yeşillik ve salata.  Yapımı da çok kolay. Eviniz ve fırınınız eğer balığınız tazeyse hiç kokmaz. İşte tarifi;
MALZEMELER
-kişi sayısı kadar çupra
-tereyağı, tuz, pul biber
- balık sayısı kadar toprak balık pişirme kabı
Bu tarifi çupra büyüklüğündeki tüm balıklara uygulayabilirsiniz.  Ayıklanmış balıkları iç dış iyice yıkayıp suyunun akması için süzgeçte bekletiyoruz. Toprak kapları bolca tereyağı ile yağlıyoruz. Balıkların içlerini dışlarını tuzluyoruz ve etli yerlerine resimde görüldüğü gibi bıçakla çizik atıyoruz. Biz ailecek balığın kafasından hoşlanmadığımız için kesiyoruz. Arzuya göre kalabilir.  Üzerlerine az pul biber serpip ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana  kadar pişiriyoruz. Yanında görünen salatada tere, roka, marul, maydanoz ve domates var. Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. uvvv müthiş görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,yapımı çok kolay deneyin derim .

      Sil
  2. hem görüntüsüyle hemde lezzetiyle muhteşem bu tarifi kendinizde saklamayıpta bizlerle paylaştığınız için teşekkürler...

    YanıtlaSil