Konya’nın
Kadınhanı ilçesinde her fırında yapılan bir pide çeşididir. Cevizlisi sadesi
hatta şimdilerde karışık çerezlisi bile yapılıyor. Ana malzeme tahin yani susam
ezmesi. Eğer yolunuz buralara düşerse tatmadan geçmeyin derim. Tarifini tam
olarak bilmediğim için veremiyorum. Zaten evde yapılanda ustanın elinden çıkmış
gibi olmuyor. Bu pidenin yanında isterseniz küçük kaplarda şerbeti de
veriliyor. Extra bir ücret ödemenize gerek yok. Şerbetlendirerek tatlı olarak
yiyebileceğiniz gibi sade çayın yanında
da yiyebilirsiniz. Şimdilerde Kadınhanı
ilçesinde tahinli pide festivalleri bile düzenleniyor.
www.ozhansofrasi.com.tr
YanıtlaSiladresinde bulabilirsiniz tüm çeşit ve tarifini
Afiyet olsun