Geçtiğimiz akşam
yine çok güzel dostlarla iftar yaptık kalabalık değildik. O nedenle menüyü
abartmadım menü şöyleydi;
-
Sebzeli
tarhana çorbası
-
Patlıcan
kebabı
-
Nohutlu
pilav üstü soslu tavuk
-
Piyaz
-
Yoğurtlu
semizotu
-
Ev
yapımı kayısı ve vişne suyu
-
Çikolatalı
irmik tatlısı
Davet
sofralarımın bir numaralı tarifi bu. Çünkü yapımı kolay servisi güzel
yiyenlerde çok beğeniyorlar. Yapmak isteyenler için buyurun yapımına;
MALZEMELER
-500 gr kuşbaşı
et
-2 orta boy
soğan
-3 “ “
domates
-4-5 biber
-1 kilo patlıcan
-1 kaşık
tereyağı ve biraz zeytinyağı
-1 ‘ er kaşık
domates ve biber salçası
Patlıcanları
közleyelim, kabukların soyup iri iri doğrayalım. Bir tavaya yağları koyup
patlıcanları biraz kavuralım ve tuzunu da ekleyip ısıya dayanıklı bir fırın
kabına boşaltıp düzleyelim. Etlerimizi düdüklü tencerede önce haşlayalım. Sonra
bir tavada soğanları az yağda kavuralım etleri ekleyelim üzerine ince
doğradığımız biberleri ekleyelim. Biberler kavrulunca küp doğradığımız
domatesleri ekleyelim. Tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra bu karışımı patlıcanların
üzerine döküp düzlüyoruz. Aynı tavada az yağ da salçaları kavurup üzerine bir
bardak sıcak su ekleyerek bir sos hazırlıyoruz bu sosu da ekleyip yemeğimizin
lezzetini taçlandırmak için fırına veriyoruz. Fırında çok kalmamalı 5- 10 dk.
kalması yeterli afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder