16 Temmuz 2013 Salı

PATLICAN KEBABI

Geçtiğimiz akşam yine çok güzel dostlarla iftar yaptık kalabalık değildik. O nedenle menüyü abartmadım  menü şöyleydi;
-         Sebzeli tarhana çorbası
-         Patlıcan kebabı
-         Nohutlu pilav üstü soslu tavuk
-         Piyaz
-         Yoğurtlu semizotu
-         Ev yapımı kayısı ve vişne suyu
-         Çikolatalı irmik tatlısı
Davet sofralarımın bir numaralı tarifi bu. Çünkü yapımı kolay servisi güzel yiyenlerde çok beğeniyorlar. Yapmak isteyenler için buyurun yapımına;
MALZEMELER
-500 gr kuşbaşı et
-2 orta boy soğan
-3 “             domates
-4-5 biber
-1 kilo patlıcan
-1 kaşık tereyağı ve biraz zeytinyağı
-1 ‘ er kaşık domates ve biber salçası
Patlıcanları közleyelim, kabukların soyup iri iri doğrayalım. Bir tavaya yağları koyup patlıcanları biraz kavuralım ve tuzunu da ekleyip ısıya dayanıklı bir fırın kabına boşaltıp düzleyelim. Etlerimizi düdüklü tencerede önce haşlayalım. Sonra bir tavada soğanları az yağda kavuralım etleri ekleyelim üzerine ince doğradığımız biberleri ekleyelim. Biberler kavrulunca küp doğradığımız domatesleri ekleyelim. Tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra bu karışımı patlıcanların üzerine döküp düzlüyoruz. Aynı tavada az yağ da salçaları kavurup üzerine bir bardak sıcak su ekleyerek bir sos hazırlıyoruz bu sosu da ekleyip yemeğimizin lezzetini taçlandırmak için fırına veriyoruz. Fırında çok kalmamalı 5- 10 dk. kalması yeterli afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder