18 Temmuz 2013 Perşembe

DOMATES ÇORBASI

Yaz mevsiminde içilmesi en güzel çorba. Yapımı da bi o kadar kolay. Bakalım tarife;
MALZEMELER
-1 kaşık tereyağı
-yarım kahve fincanı zeytinyağı
-1 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı domates salçası
-4-5 orta boy domates
-1.5 litre su
-1 çay bardağı tel şehriye
-tuz ve 2 adet küp şeker
Derin bir tencereye yağlarımızı koyuyoruz. Unumuzu pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Karışıma salçayı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Rendenin ince gözünden rendelediğimiz domateslerimizi ekleyip bir iki dk. daha kavurup kaynar suyumuzu ilave ediyoruz. Çorbamız kaynamaya başlayınca tuz ve şekerleri ilave ediyoruz. Burada şekerin görevi domatesteki asidi dengelemek. Bu aşamada çorbanızın pürüzsüz olmasını istiyorsanız el blendırından geçirebilirsiniz. Bir taşım daha kaynadıktan sonra şehriyelerimizi ekleyelim ve şehriyeler yumuşayınca ocağı kapatalım. İsteğe göre kuru nane eklenebilir. Afiyet osun.

2 yorum: