18 Temmuz 2013 Perşembe

NOHUTLU PİLAV ÜSTÜ BAHARATLI TAVUK

 Nohut pilav tavuk  süper üçlüsü iftar sofralarına çok yakışır. Bu kombinasyonu sevmeyen yoktur herhalde. İşte yapılışı;
MALZEMELER
-1 su bardağı haşlanmış nohut
-2 su bar pirinç
-3 tavuk göğsü
-1’er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
-tereyağı
-knor marka mangal soslu tavuk baharatı
Bir iki saat önceden pirincimizi 2 yemek kaşığı tuz ve 2 litre kaynar suya ıslatıyoruz. Ne kadar dinlenirse pilav bi o kadar tane tane olacak. Pilav tenceremize bir kaşık tereyağı ve az zeytin yağını alıyoruz yağlar ısınınca iki kere soğuk suda yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekliyoruz. Fazla karıştırmayalım pirinçler kırılmasın. Üzerine haşlanmış nohutları da ekleyip. Pirinci ölçtüğünüz bardakla 2 bardak kaynar suyu pilava ekliyoruz çok az da nohutlar için su ekleyelim. Ve tuzunu verip kapağını kapatıp pilavın suyunu çekmesini bekleyelim. Suyunu çekince pamuklu bir bez koyarak kapağını kapatıp demleyelim. Bu esnada tavuklara geçelim. Tavukları küçük küpler halinde doğrayalım ve az zeytinyağı konulmuş vog tavada soteleyelim tavuklar bıraktıkları suyu çekene kadar pişirmeye devam edelim fakat kapak kapatmayacağız. Suyunu çekince bir kaşık tereyağını ekleyelim ve salçaları da koyalım. Sotelemeye devam edelim salçalar kavrulunca bir tatlı kaşığı knor baharat karışımından ekleyelim. Ve tavuğumuz hazır. Baharat karışımında tuz var ama sizin için yeterli gelmezse ilave edebilirsiniz. Şimdi servis zamanı pilavı alta tavukları üste üzerine de ince kıyılmış maydanoz. Afiyet olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder