Nohut pilav tavuk süper üçlüsü iftar sofralarına çok yakışır.
Bu kombinasyonu sevmeyen yoktur herhalde. İşte yapılışı;
MALZEMELER
-1 su bardağı
haşlanmış nohut
-2 su bar pirinç
-3 tavuk göğsü
-1’er tatlı
kaşığı domates ve biber salçası
-tereyağı
-knor marka
mangal soslu tavuk baharatı
Bir iki saat
önceden pirincimizi 2 yemek kaşığı tuz ve 2 litre kaynar suya ıslatıyoruz. Ne
kadar dinlenirse pilav bi o kadar tane tane olacak. Pilav tenceremize bir kaşık
tereyağı ve az zeytin yağını alıyoruz yağlar ısınınca iki kere soğuk suda
yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekliyoruz. Fazla karıştırmayalım pirinçler
kırılmasın. Üzerine haşlanmış nohutları da ekleyip. Pirinci ölçtüğünüz bardakla
2 bardak kaynar suyu pilava ekliyoruz çok az da nohutlar için su ekleyelim. Ve
tuzunu verip kapağını kapatıp pilavın suyunu çekmesini bekleyelim. Suyunu
çekince pamuklu bir bez koyarak kapağını kapatıp demleyelim. Bu esnada
tavuklara geçelim. Tavukları küçük küpler halinde doğrayalım ve az zeytinyağı
konulmuş vog tavada soteleyelim tavuklar bıraktıkları suyu çekene kadar
pişirmeye devam edelim fakat kapak kapatmayacağız. Suyunu çekince bir kaşık
tereyağını ekleyelim ve salçaları da koyalım. Sotelemeye devam edelim salçalar
kavrulunca bir tatlı kaşığı knor baharat karışımından ekleyelim. Ve tavuğumuz
hazır. Baharat karışımında tuz var ama sizin için yeterli gelmezse ilave
edebilirsiniz. Şimdi servis zamanı pilavı alta tavukları üste üzerine de ince
kıyılmış maydanoz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder