İftar sonrası
çay yanı lezzetli bir atıştırmalık. Gün
ikramları için de yapımı çok kolay ve yemesi zevkli bir tarif. En güzeli de
çikolatasını kendinizin hazırlaması. Evde çikolatanız yoksa ve canınız böyle
bir tatlı istediyse hiç durmayın. Bakalım tarifi nasılmış;
MALZEMELER-10 Adet pötibör bisküvi
-2 dilim kek
-60 gr margarin
-3 tatlı kaşığı şeker
-2 tatlı kaş kakao
-1 tatlı kaş nişasta
-1 su bar süt
-3’er adet hurma ve kuru kayısı
-Hindistan cevizi
Öncelikle çikolatamızı hazırlayalım. Minik bir tencerede margarini eritelim kakaoyu ve şekeri ekleyelim. Sütün içerisine nişastayı koyup iyice karıştıralım tortulanmasın (süt soğuk olmalı). Tencerede kaynayan karışıma çok yavaş ve karıştırarak nişastalı sütü ekleyelim ve bir taşım kaynatalım. Bu karışım boza kıvamında olacak. Diğer taraftan bisküvi ve keki ufalayalım, küçük küçük doğradığımız kuru meyveleri de karıştıralım soğuyan sosu ekleyip yoğuralım. Bu karışımdan küçük parçalar alıp yuvarlayıp Hindistan cevizine bulayalım. 1-2 saat dinlendikten sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder