Geçen gün halamdan getirdiğim ev yapımı
tarhanayı deneyelim dedik. Gerçekten çok güzel bir tarhana yapmış. Mayhoş tadı
kokusu muhteşemdi. Ellerine sağlık halacığım. Dün iftar sofrasında biraz kolaya
kaçtık;
-tarhana çorbası
-taze barbunya
yemeği
-Konya Kadınhanı
meşhur tahinli pidesi ile menüyü kapattık. Şimdi tarhananın tarifine gelelim;
MALZEMELER
-2 yemek kaşığı
ev tarhanası
-1 tatlı kaşığı
silme un
-1’er tatlı
kaşığı biber, domates salçası
-750 ml su
Tarhanayı bir su
bardağı su ile bir saat önceden ıslatın. Tencereye az tereyağı ve zeytin yağı ekleyip unu kavurun. Salçaları
ekleyip kavurun. Suyunu da verin ve tarhanayı ekleyin. Karıştırarak kaynayıncaya
kadar pişirin. Karıştırmazsanız topaklanabilir. Bir de bu aşamaların hiç
birinde sıcak su kullanmayın topaklanır. Mis gibi kokan dumanı üstünde servis
yapın. Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder