30 Temmuz 2013 Salı

TARHANA ÇORBASI

 Geçen gün halamdan getirdiğim ev yapımı tarhanayı deneyelim dedik. Gerçekten çok güzel bir tarhana yapmış. Mayhoş tadı kokusu muhteşemdi. Ellerine sağlık halacığım. Dün iftar sofrasında biraz kolaya kaçtık;
-tarhana çorbası
-taze barbunya yemeği
-Konya Kadınhanı meşhur tahinli pidesi ile menüyü kapattık. Şimdi tarhananın tarifine gelelim;
MALZEMELER
-2 yemek kaşığı ev tarhanası
-1 tatlı kaşığı silme un
-1’er tatlı kaşığı biber, domates salçası
-750 ml su
Tarhanayı bir su bardağı su ile bir saat önceden ıslatın. Tencereye az tereyağı  ve zeytin yağı ekleyip unu kavurun. Salçaları ekleyip kavurun. Suyunu da verin ve tarhanayı ekleyin. Karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Karıştırmazsanız topaklanabilir. Bir de bu aşamaların hiç birinde sıcak su kullanmayın topaklanır. Mis gibi kokan dumanı üstünde servis yapın. Afiyet şifa olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder