Davet menümü seçerken
ağır yemekler seçmemeye ne kadar da dikkat etsem ipin ucunu kaçırdım… bari
tatlıda toplarlayım dedim. Bu tatlıyı seçerek doğru bir karar vermişim. Hem
meyveli hem de sütlü ve de pratik bir tarif. Açık havada balkon keyfiyle de birleşince süper oldu. Gelin yapımına bakalım;
MALZEMELER
-5 adet ekşi
elma (aslında tatlı kırmızı elma olmalıydı fakat mevsim gereği bulamadım mayhoş
yaz elması bulabildim ancak tereddüt ettim olur mu diye ama böyle daha güzel
oldu.)
-5 tatlı kaşığı
şeker
-5 adet tüm
ceviz
-10 tane arası
kaymaklı bisküvi
-1 paket damla
sakızlı muhallebi
-3su bar süt
-Süslemek için
ceviz
Elmaları ortadan
bölüyoruz. Çekirdek yataklarını ayıklayıp kabuğunu soyuyoruz. Yayvan bir tencereye çekirdek yatakları içe gelecek şekilde diziyoruz üzerine şekeri
ekleyip üzerini geçmeyecek kadar kaynar su ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya
kadar pişiriyoruz. Pişen elmaları soğumaya alıyoruz bu esnada süt ile sakızlı
muhallebiyi pişiriyoruz. Pişen elmadan bir tanesini elimize alıyoruz çukuruna
parçalanmamış yarım ceviz bir tanede bisküvi koyup ters çevirerek servis kabına
koyuyoruz. Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrar ediyoruz. En son üzerlerine
soğuyan çırpılıp köpürtülmüş muhallebimizi döküyor ceviz kırıklarıyla süslüyor
ve dolaba kaldırıyoruz afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder