Ramazan için
uygun bir ana yemek. Taze patlıcanlar da çıktı… davet sofralarında hem
doyurucu, hem de servisi çok kolay ve göz doldurucu. Gelelim tarifine;
MALZEMELER
-4 adet patlıcan
-500 gr kıyma
-1 orta boy
soğan
-1’er tatlı
kaşığı tuz, karabiber, pul biber
-yarım demet
maydanoz
-kızartmak için
sıvı yağ
-6-8 adet kiraz
domates
-2 sivri biber
ve kürdan
-1’er yemek kaş
domates ve biber salçası
Patlıcanları
alacalı soyuyoruz. İnce uzun şeritler halinde çok da ince olmasın kızartınca
yok olup gitmesin yarım cm kalınlığı uygundur kesiyoruz ve hazırladığımız bu
patlıcanları en az bir saat tuzlu suda bekletiyoruz acısı çıksın diye. Kızgın
yağda kızartıyoruz ve yağlarını kağıt havluya aldırıyoruz. Köfte için; kıymayı,
rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış maydanozu,
baharatlarını karıştırıp köfte yoğuruyoruz. Kaç tane patlıcan kızarttıksa bu
sayıyı ikiye bölüyor ve kıymayı bu çıkan sayı kadar bölüyoruz ve yuvarlak
köfteler hazırlıyoruz. Çok az yağ konmuş tavada köftelerin renkleri değişene
kadar kızartıyoruz. Amacımız pişirmek değil. Kızarttığımız patlıcanlardan iki
tanesini artı şeklinde koyup kesişim noktasına bir köfte koyup patlıcanları
kapatıp ters çevirip fırına dayanıklı kaba sıralıyoruz. Kürdana bir domates bir
parça biber batırıp bunu kebaplarımıza saplıyoruz. Bir tavada az tereyağı ve
salçaları kavuruyoruz üzerine 1 su bardağı su ekleyip kaynamasını bekliyoruz.
Kebapların üzerine bu sosu gezdirdikten sonra 200 derecede ısınmış fırında
domates ve biberler közleninceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder