13 Temmuz 2013 Cumartesi

KÖFTELİ İSLİM KEBABI

Ramazan için uygun bir ana yemek. Taze patlıcanlar da çıktı… davet sofralarında hem doyurucu, hem de servisi çok kolay ve göz doldurucu. Gelelim tarifine;
MALZEMELER
-4 adet patlıcan
-500 gr kıyma
-1 orta boy soğan
-1’er tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul biber
-yarım demet maydanoz
-kızartmak için sıvı yağ
-6-8 adet kiraz domates
-2 sivri biber ve kürdan
-1’er yemek kaş domates ve biber salçası
Patlıcanları alacalı soyuyoruz. İnce uzun şeritler halinde çok da ince olmasın kızartınca yok olup gitmesin yarım cm kalınlığı uygundur kesiyoruz ve hazırladığımız bu patlıcanları en az bir saat tuzlu suda bekletiyoruz acısı çıksın diye. Kızgın yağda kızartıyoruz ve yağlarını kağıt havluya aldırıyoruz. Köfte için; kıymayı, rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış maydanozu, baharatlarını karıştırıp köfte yoğuruyoruz. Kaç tane patlıcan kızarttıksa bu sayıyı ikiye bölüyor ve kıymayı bu çıkan sayı kadar bölüyoruz ve yuvarlak köfteler hazırlıyoruz. Çok az yağ konmuş tavada köftelerin renkleri değişene kadar kızartıyoruz. Amacımız pişirmek değil. Kızarttığımız patlıcanlardan iki tanesini artı şeklinde koyup kesişim noktasına bir köfte koyup patlıcanları kapatıp ters çevirip fırına dayanıklı kaba sıralıyoruz. Kürdana bir domates bir parça biber batırıp bunu kebaplarımıza saplıyoruz. Bir tavada az tereyağı ve salçaları kavuruyoruz üzerine 1 su bardağı su ekleyip kaynamasını bekliyoruz. Kebapların üzerine bu sosu gezdirdikten sonra 200 derecede ısınmış fırında domates ve biberler közleninceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder