30 Temmuz 2013 Salı

TAZE BARBUNYA PİLAKİ

 


 Daha önce hiç taze barbunya pişirmemiştim. İlk denemem olsa da yiyenler  beğendi. Çok değerli bir arkadaşımdan telefonda edindiğim bilgiler ışığında pişirdim. Lezzetini ailecek fasulyeye benzettik. Hatta pek bir fark bulamadık. Yapmak isteeyenler için buyurun tarif;
MALZEMELER
-yarım kilo barbunya
-2 orta boy patates
-2 orta boy havuç
-1 soğan
-1’er yemek kaşığı domates ve biber salçası
- zeytinyağı, tuz, su
Öncelikle tencere olarak düdüklü tencere kullanmalıyız. Sert bir sebze olduğu için normal tencerede zor pişiyor. Zeytin yağında soğanları kavuralım. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığımız patates ve havuçları da ekleyip kavurmaya devam edelim. Sebzeler ne kadar çok kavrulursa o kadar çok lezzetli oluyor. Salçaları ekleyip kavurmaya devam. Salçalarda kavrulunca barbunyaları ekleyelim. Az bi kavurma işleminden sonra bir litreye yakın kaynar suyu dökelim. Sebze sert olduğu için çok su çekiyor.  Tuzunu verip düdüklünün kapağını kapayalım. Ses çıkarmaya başladığı andan itibaren 15 dakika tutup söndürelim. İşte bu kadar. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder