Bu kombinasyon çok lezzetli oldu şiddetle
tavsiye ediyorum. Yanına ayrandan başka bir şey istemez. İşte yapılışı;
MALZEMELER
-1 adet tavuk
göğsü
-2-3 diş
sarımsak
-10 tane kültür
mantarı
-1 su bardağı
haşlanmış nohut
-2 su bardağı
iri bulgur
-2 adet köy biberi
-2 adet domates
-1’er kaşık
domates ve biber salçası, tereyağı, zeytinyağı
-üzeri için
maydanoz
Öncelikle
zeytinyağında küçük kuşbaşı doğradığımız
tavukların rengi dönene kadar soteliyoruz. İnce kıyılmış sarımsakları dörde
bölünmüş mantarları ekliyoruz. Biraz sotelendikten sonra kıyılmış biberleri
ardından da tereyağı, bulguru ekliyor ve kavurmaya devam ediyoruz. Kabuklarını
soyup küp doğradığımız domatesleri ve salçaları
ekliyoruz. Salçalar kavrulunca nohutları, tuzunu ekleyip sıcak suyunu
koyuyoruz. Pilavın üzerini geçene kadar su koymalıyız. Suyunu çekince servis
tabağına alıp ince kıyılmış maydanoz ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder