23 Temmuz 2013 Salı

TAVUKLU MANTARLI BULGUR PİLAVI

 Bu kombinasyon çok lezzetli oldu şiddetle tavsiye ediyorum. Yanına ayrandan başka bir şey istemez. İşte yapılışı;
MALZEMELER
-1 adet tavuk göğsü
-2-3 diş sarımsak
-10 tane kültür mantarı
-1 su bardağı haşlanmış nohut
-2 su bardağı iri bulgur
-2 adet köy biberi
-2 adet domates
-1’er kaşık domates ve biber salçası, tereyağı, zeytinyağı
-üzeri için maydanoz
Öncelikle zeytinyağında  küçük kuşbaşı doğradığımız tavukların rengi dönene kadar soteliyoruz. İnce kıyılmış sarımsakları dörde bölünmüş mantarları ekliyoruz. Biraz sotelendikten sonra kıyılmış biberleri ardından da tereyağı, bulguru ekliyor ve kavurmaya devam ediyoruz. Kabuklarını soyup küp doğradığımız domatesleri ve salçaları  ekliyoruz. Salçalar kavrulunca nohutları, tuzunu ekleyip sıcak suyunu koyuyoruz. Pilavın üzerini geçene kadar su koymalıyız. Suyunu çekince servis tabağına alıp ince kıyılmış maydanoz ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder