Taze bezelye yemeğini sevmeyen yoktur
herhalde. Bezelye A, C ve B grubu vitaminlerinin yanı sıra demir,
fosfor ve potasyum gibi mineralleri de içinde barındıran besleyici bir
sebzedir. Ayrıca pişirmekte çok kolay. Buyurun yapımına geçelim;
MALZEMELER
-1 kilo bezelye
-2 orta boy patates
-2 orta boy havuç
-1 soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
-1 yemek kaşığı biber salçası
Sulu bir yemek pişireceğimde mutlaka tabanı kalın ısıyı ağır
ağır geçiren bir tencere seçerim. Çünkü sebzelerin şekilleri çok değişime uğramaz
bu şekilde. Önce zeytinyağını kızdıralım ve soğanları kavuralım. Salçaları da ekleyip kavurmaya devam edelim.
Sonra kabuğu soyulup küp doğranmış havucu ve patatesi ekleyip kavurmaya devam
en son bezelyeleri ekleyip suyunu da yeteri kadar koyup kısık ateşte
pişiriyoruz. Döktüğümüz suyun sıcak olması bezelyelerin renklerini kaybetmemesi
için gerekli. Tuzunu da indirmeye yakın ekleyelim ki iyot uçup gitmesin. Afiyet
şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder