Lokantalarda yapılan sarı mercimek
çorbasını sevmeyen yoktur herhalde. Süzgeçten geçirilerek yapılan meşakkatli
çok bulaşık çıkaran tarif şimdilerde teknolojinin kurtarıcı kanatları altında.
Kendimce geliştirdiğim ve kolaylaştırdığım bu tarifi tadan herkes beğenir.
İnşallah sizlerde beğenirsiniz. İki önemli malzeme düdüklü tencere ve el
blendırı… işte yapılışı;
MALZEMELER
-bir kaşık
tereyağı
-1 Türk kahve
fincanı zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı
tepeleme un
-1 tatlı kaşığı
domates salçası
-1 su bardağı
kırmızı mercimek
- 1.7 litre
kaynar su( genelde su ısıtıcıların max seviyesi)
-tuz ve kimyon
Düdüklü
tencereyi çok kullananlardan birisiyim. Ve de fishler marka düdüklü
kullanıyorum ve çok memnunum. Onun sayesinde bu çorba tam 10 dk. Da hazır.
Düdüklü tencereye yağları koyun. unu pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı da
ekleyip kavurmaya devam. Yıkadığınız mercimekleri ekleyip suyunu da dökün
tuzunu ve kimyonunu damak tadınıza göre ayarlayın ve düdüklünün kapağını
kapatın. Buraya kadarki işlem tam üç dakika sürüyor. Şimdi benim tenceremde
seviye çizgileri var baklagiller 2. Derece çizgide pişiriliyor. 2. Çizgiyi
gördüğüm andan itibaren 7 dk. Tutuyorum. Ve altını kapatıyorum. Her tencere
farklıdır süresini siz ayarlayın. Havası boşalınca çorbayı el blendırından
geçiriyorum ve servis yapıyorum. Bu kadar kolay. Düdüklü tencere almak
isteyenlere bu markayı hiçbir alakam olmadığı halde sadece kullandığım ve çok
memnun olduğum için tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder