Aile büyükleriyle bir arada iftar yapmak ne de
güzel. Onlara çeşit çeşit yemekler hazırlamak, sofra kurmak ve hoş sohbet
eşliğinde yemek yemek, en güzeli de bunların hepsinin beğenilmesi. Akşamki menüm
şöyleydi;
-bamya çorbası
-su böreği
-patlıcan kebabı
-karışık dolma
-semiz otu
salatası
-çoban salata
-incirli tatlı
-ev yapımı
kayısı ve vişne suyu
Buradaki adı
geçen yemeklerin çoğunu fotoğraflayamadım telaşeden. Resimlediklerimin hemen
diğerlerinin de resimleyince tariflerini vereceğim. Tariflere incirli tatlı ile
başlayacağım. Geçelim yapılışına;
MALZEMELER
Keki
için;
-3 yumurta
-1 su bardağı
şeker
-1 su bardağı un
-6 adet kuru
incir
-1 su bardağı
iri dövülmüş ceviz
-1 kabartma tozu
ve vanilya
Kreması
için;
-3 su bardağı
süt
-4yemek kaşığı
şeker
-2 yemek kaşığı
un
-1 yemek kaşığı
mısır nişastası
-1 poşet krem
şanti
Islatmak
için;
-1.5 su bardağı
su
-yarım su
bardağı şeker
-1 yemek kaşığı
neskafe
İncirleri 20 dk.
önceden süte ince doğrayıp ıslatıyoruz. Kek hamurunu bildiğimiz şekilde çırpıyoruz ve en
son sütünden süzdüğümüz incirleri ve cevizi ekleyip pişiriyoruz. Bu esnada krem
şanti hariç diğer malzemeleri krema pişiriyoruz. Kek fırından çıkıp ılıyınca
ıslatma suyu ile ıslatıyoruz. Soğuyan kremamızın içine krem şantiyi toz halde
ekleyip mikserle 5 dk. Köpürtüyoruz. Soğuyan kekin üzerine kremamızı sürüp
buzdolabında dinlendiriyoruz. Servis yapacağımızda Hindistan cevizi ile
süsleyebiliriz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder