22 Temmuz 2013 Pazartesi

İNCİRLİ TATLI

 Aile büyükleriyle bir arada iftar yapmak ne de güzel. Onlara çeşit çeşit yemekler hazırlamak, sofra kurmak ve hoş sohbet eşliğinde yemek yemek, en güzeli de bunların hepsinin beğenilmesi. Akşamki menüm şöyleydi;
-bamya çorbası
-su böreği
-patlıcan kebabı
-karışık dolma
-semiz otu salatası
-çoban salata
-incirli tatlı
-ev yapımı kayısı ve vişne suyu
Buradaki adı geçen yemeklerin çoğunu fotoğraflayamadım telaşeden. Resimlediklerimin hemen diğerlerinin de resimleyince tariflerini vereceğim. Tariflere incirli tatlı ile başlayacağım. Geçelim yapılışına;
MALZEMELER
Keki için;
-3 yumurta
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı un
-6 adet kuru incir
-1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
-1 kabartma tozu ve vanilya
Kreması için;
-3 su bardağı süt
-4yemek kaşığı şeker
-2 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı mısır nişastası
-1 poşet krem şanti
Islatmak için;
-1.5 su bardağı su
-yarım su bardağı şeker
-1 yemek kaşığı neskafe
İncirleri 20 dk. önceden süte ince doğrayıp ıslatıyoruz. Kek  hamurunu bildiğimiz şekilde çırpıyoruz ve en son sütünden süzdüğümüz incirleri ve cevizi ekleyip pişiriyoruz. Bu esnada krem şanti hariç diğer malzemeleri krema pişiriyoruz. Kek fırından çıkıp ılıyınca ıslatma suyu ile ıslatıyoruz. Soğuyan kremamızın içine krem şantiyi toz halde ekleyip mikserle 5 dk. Köpürtüyoruz. Soğuyan kekin üzerine kremamızı sürüp buzdolabında dinlendiriyoruz. Servis yapacağımızda Hindistan cevizi ile süsleyebiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder