24 Temmuz 2013 Çarşamba

ETLİ YAPRAK SARMASI


Yaprak sarmak bazıları için zevklidir. El yazısı gibi herkes farklı sarar. İnceli kalınlı… Konya yöresinde daha tombul ve içi bol etli sarılır yapraklar. Tarifi şöyle;
MALZEMELER
-asma yaprağı
-1’er kaşık tereyağı ve zeytinyağı
-1’er kaşık domates ve biber salçası

İçi için;
-yarım kg. orta yağlı kıyma
-1 çay bardağı pirinç
-1’er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
-1 orta boy soğan
-yarım demet maydanoz sapı ile birlikte
-karabiber, tuz, pul biber
-1 su bardağı su
Öncelikle içini hazırlayalım. Kıymayı, yıkanmış pirinci, ince doğranmış soğanı, maydanozun saplarını kullanmamızın sebebi çok güzel aroma vermesidir. Fakat çok ince doğramalıyız. Salçaları baharatları ve bir bardak suyu koyup iyice yoğuruyoruz. Suyu koymamızın sebebi içi pişerken yumuşacık olsun sertleşmesin. Saracağımız tencereye yağları ve salçaları koyup kavuruyoruz. Bir çay bardağı su ekleyip salçaları pürüzsüz hale getiriyoruz. Şimdi sarmaya başlayalım. Sarma işlemi bittikten sonra üzerine birkaç asma yaprağı serip bir tabak kapatıyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz sarmalar açılmasın diye. İsterse su ilave edebiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder