19 Temmuz 2013 Cuma

ZEYTİNYAĞLI BAMYA YEMEĞİ

 Yapımı çok kolay, mide dostu bir yemek. Genelde kuşbaşı etli yapılır bu yemek. Ama böylede çok güzel.  Ayrıca bamya  Kalsiyum, manganez ve magnezyum gibi minerallerde bakımından da zengin bir sebzedir. Lif oranı yüksek olduğu için kilo vermeye yardımcı, kolesterolü düşürücüdür ve ender rastlanan K vitamini de içerir. İşte yapımı;
MALZEMELER
-yarım kg. bamya
-2 orta boy domates
-2 orta boy soğan
-1 çay kaşığı limon tuzu
-yarım çay bardağı zeytinyağı
-1 küp şeker, tuz
Bamyaların saplarını konik şekilde ayıklıyoruz. Böyle yapmamızın sebebi salyalanmasını önlemek. Yayvan bir tencereye bamyaları koyuyoruz. Üzerine ince doğranmış soğanı ve kabuklarını soyarak doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Şekeri limon tuzunu tuzu ve en son zeytinyağını da ekleyip ocağımızın en küçük gözünde en kısık ateşte hiç karıştırmadan ara ara tencereyi sallayarak istiyorsa az su vererek 1 saat kadar pişiriyoruz. Damak zevkine göre piştikten sonra limon sıkıla bilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder