Yapımı çok kolay, mide dostu bir yemek. Genelde
kuşbaşı etli yapılır bu yemek. Ama böylede çok güzel. Ayrıca bamya Kalsiyum, manganez ve magnezyum gibi
minerallerde bakımından da zengin bir sebzedir. Lif oranı yüksek olduğu için
kilo vermeye yardımcı, kolesterolü düşürücüdür ve ender rastlanan K vitamini de
içerir. İşte yapımı;
MALZEMELER
-yarım kg. bamya
-2 orta boy domates
-2 orta boy soğan
-1 çay kaşığı limon tuzu
-yarım çay bardağı zeytinyağı
-1 küp şeker, tuz
Bamyaların saplarını konik şekilde ayıklıyoruz. Böyle yapmamızın sebebi
salyalanmasını önlemek. Yayvan bir tencereye bamyaları koyuyoruz. Üzerine ince
doğranmış soğanı ve kabuklarını soyarak doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Şekeri
limon tuzunu tuzu ve en son zeytinyağını da ekleyip ocağımızın en küçük gözünde
en kısık ateşte hiç karıştırmadan ara ara tencereyi sallayarak istiyorsa az su
vererek 1 saat kadar pişiriyoruz. Damak zevkine göre piştikten sonra limon
sıkıla bilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder