2 Ağustos 2013 Cuma

TAZE FASULYE YEMEĞİ

Tam da mevsimi şimdi fasulyenin. İstenirse kıymalı da yapılabilir. Sert  bir sebze olduğu için düdüklü tencere kullanıyorum.
MALZEMEER
-          Yarım kilo taze fasulye
-          Tereyağı ve zeytinyağı
-          1 orta boy soğan
-          3 sivri biber
-          1’er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
-          1 büyük domates
-          1 çay bardağı su
Bir kaşık tereyağı ve 3-4 kaşık zeytinyağında soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. biberleri de ekleyip kavurmaya devam edelim. Salçaları ekleyelim ve kavrulunca doğradığımız fasulyeleri ekleyelim. Bu yemekte fasulyeler ne kadar çok Kavrulup sararırlarsa o kadar lezzetli oluyor. Kabukların soyup doğradığımız domatesleri de ekleyip suyunu ve tuzunu da verip düdüklünün kapağını kapatıyoruz. Benim düdüklüm su kaybettirmediği için bu kadar az su ekledim. Bir de bu yemek çok sulu olduğu zaman biz ailecek pek sevmiyoruz. Düdüklüde ikinci çizgiyi gördüğüm andan itibaren sadece 8 dakika tutup altını kapatıyorum ve işte sonuç. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder