Tam da mevsimi şimdi fasulyenin. İstenirse kıymalı da
yapılabilir. Sert bir sebze olduğu için
düdüklü tencere kullanıyorum.
MALZEMEER
-
Yarım kilo taze fasulye
-
Tereyağı ve zeytinyağı
-
1 orta boy soğan
-
3 sivri biber
-
1’er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
-
1 büyük domates
-
1 çay bardağı su
Bir kaşık tereyağı ve 3-4 kaşık
zeytinyağında soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. biberleri de ekleyip
kavurmaya devam edelim. Salçaları ekleyelim ve kavrulunca doğradığımız
fasulyeleri ekleyelim. Bu yemekte fasulyeler ne kadar çok Kavrulup sararırlarsa
o kadar lezzetli oluyor. Kabukların soyup doğradığımız domatesleri de ekleyip
suyunu ve tuzunu da verip düdüklünün kapağını kapatıyoruz. Benim düdüklüm su
kaybettirmediği için bu kadar az su ekledim. Bir de bu yemek çok sulu olduğu
zaman biz ailecek pek sevmiyoruz. Düdüklüde ikinci çizgiyi gördüğüm andan
itibaren sadece 8 dakika tutup altını kapatıyorum ve işte sonuç. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder