15 Ağustos 2013 Perşembe

ŞEHRİYELİ MERCİMEK ÇORBASI

 Biraz acı, biraz sıcak ve limon…
MALZEMELER
-1 çay bardağı kırmızı mercimek
-1/2 çay bar. Arpa şehriye
-1 yemek kaşığı tereyağı
-4-5 yemek kaşığı zeytin yağı
-1 yemek kaş. un
-1’er yemek kaş. Domates ve biber salçası
-1.5 lt kaynar su
Öncelikle tereyağını kızdırıp zeytinyağını ekleyelim. Unu da ekleyip pembe kavuralım. Salçalarda kavurulduktan sonra suyumuzu koyup kaynamasını bekleyelim. Kaynayınca yıkadığımız mercimekleri ekleyelim. Mercimekler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kaynatalım. Tuz ve şehriyeleri de ekleyip karıştıralım ve pişince sıcacık servis edelim. Şifa olsun..
 
 
 
 
 
                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder