26 Ağustos 2013 Pazartesi

KEÇİ AYAĞI

 Yapımı kolay ve lezzetli bir kahvaltılık daha. Lise yıllarımda annemle sıkça yapıp çayla bayılarak yediğimiz bir tarif bu. Umarım beğenirsiniz. İşte yapılışı;
MALZEMELER
-         2 adet yumurta
-         1 çay bardağı taze yoğurt
-         1 yemek kaşığı sirke
-         1 tatlı kaşığı tuz
-         10 yemek kaşığı un
-         1 paket kabartma tozu
-         2 yemek kaşığı süt
-         Kızartmak için sıvıyağı
Tüm malzemeleri karıştırarak bir hamur elde ediyoruz. Unun tamamını baştan koymayın çünkü yumurta  büyüklüğü ve ölçü farklılığı olabilir. Kulak memesi kıvamında yumuşacık bir hamur olmalı. Hamurdan parçalar koparıp resimdeki gibi uzatıp bıçakla 3 cm lik parçalara böleceğiz ve tekrar dikine hamura çentik atacağız. Ve kızgın yağda derin bir tencere içerisinde kızartın. Çok çabuk kızarıyorlar sakın başından ayrılmayın. Birde tavanın tamamını dolduracak kadar hamur koymayın çünkü yağa girince 2-3 kat büyüyorlar sıkışık olunca da zor kızarıyorlar. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder