Yapımı kolay ve lezzetli bir kahvaltılık daha.
Lise yıllarımda annemle sıkça yapıp çayla bayılarak yediğimiz bir tarif bu. Umarım
beğenirsiniz. İşte yapılışı;
MALZEMELER
-
2
adet yumurta
-
1 çay
bardağı taze yoğurt
-
1
yemek kaşığı sirke
-
1
tatlı kaşığı tuz
-
10
yemek kaşığı un
-
1
paket kabartma tozu
-
2
yemek kaşığı süt
-
Kızartmak
için sıvıyağı
Tüm
malzemeleri karıştırarak bir hamur elde ediyoruz. Unun tamamını baştan koymayın
çünkü yumurta büyüklüğü ve ölçü
farklılığı olabilir. Kulak memesi kıvamında yumuşacık bir hamur olmalı. Hamurdan
parçalar koparıp resimdeki gibi uzatıp bıçakla 3 cm lik parçalara böleceğiz ve
tekrar dikine hamura çentik atacağız. Ve kızgın yağda derin bir tencere
içerisinde kızartın. Çok çabuk kızarıyorlar sakın başından ayrılmayın. Birde tavanın
tamamını dolduracak kadar hamur koymayın çünkü yağa girince 2-3 kat büyüyorlar
sıkışık olunca da zor kızarıyorlar. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder