Balıkçı amcalar “vira bismillah” demişken
tazecik hamsileri değerlendirelim dimi ama. Hamsi tava yaptık. Ayıklaması biraz
zahmetli ama pişirmesi de bi o kadar kolay. Resimde görülen balık tavasında tam
1 kilo hamsi var. Çıtır çıtır hamsi yapmak için güzel bir Pazar günü. İşte yapılışı;
MALZEMELER
-1 kilo hamsi
- mısır unu
-2 yemek kaşığı
tereyağı
-balık tavası
Hamsileri
ayıkladıktan sonra bir güzel yıkayalım. Tavada tereyağını eritip eşit şekilde
yayalım ve altını kapatıp mısır ununa buladığımız hamsileri resimdeki gibi
dizelim. Altını açıp eşit şekilde çevire çevire kızartalım. Kızarma işlemi
bitince balık tavasının kapağından yardım alarak ters çevirelim. Diğer yüzünü de
bu şekilde kızartalım. Sıcacık bol yeşillik ve salata eşliğinde servis yapalım
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder