15 Eylül 2013 Pazar

HAMSİ TAVA

 Balıkçı amcalar “vira bismillah” demişken tazecik hamsileri değerlendirelim dimi ama. Hamsi tava yaptık. Ayıklaması biraz zahmetli ama pişirmesi de bi o kadar kolay. Resimde görülen balık tavasında tam 1 kilo hamsi var. Çıtır çıtır hamsi yapmak için güzel bir Pazar günü. İşte yapılışı;
MALZEMELER
-1 kilo hamsi
- mısır unu
-2 yemek kaşığı tereyağı
-balık tavası
Hamsileri ayıkladıktan sonra bir güzel yıkayalım. Tavada tereyağını eritip eşit şekilde yayalım ve altını kapatıp mısır ununa buladığımız hamsileri resimdeki gibi dizelim. Altını açıp eşit şekilde çevire çevire kızartalım. Kızarma işlemi bitince balık tavasının kapağından yardım alarak ters çevirelim. Diğer yüzünü de bu şekilde kızartalım. Sıcacık bol yeşillik ve salata eşliğinde servis yapalım afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder