Çok sevdiğim komşum geçenlerde bir börek
getirdi dumanı üstünde ;adı Eskişehir böreğiymiş. Çok beğenerek yedik yapımı da
bir o kadar kolaymış. Bakalım;
MALZEMELER
-2 su bardağı
ılık su
-bir paket yaş
maya
-tuz
-üzeri için
tereyağı
-içi için
peynirli patatesli karışım.
-bir avuç
kenevir
-aldığı kadar un
Su ,tuz, maya ve
aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.
Mayalanmaya bırakıyoruz. İçini zevkinize göre yağabilirsiniz. Biraz peynir ve
haşlanmış patatesi baharatlandıralım. Kenevirleri yağsız tavada kavuralım.
Mayalanan hamurumuza atıp yoğuralım ve bezelere ayıralım bu şekilde
mayalanmasını bekleyelim. Ellerimizi suya batırarak her bezeyi poğaça yapar
gibi açalım ve içten koyup köy böreği gibi üzerini ortada kavuşturarak kapatalım.
Üzerine yine su ile ıslatıp 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkar çıkmaz eritilmiş tereyağı ile her birini yağlayalım. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder