17 Kasım 2013 Pazar

ESKİŞEHİR BÖREĞİ

  Çok sevdiğim komşum geçenlerde bir börek getirdi dumanı üstünde ;adı Eskişehir böreğiymiş. Çok beğenerek yedik yapımı da bir o kadar kolaymış. Bakalım;
MALZEMELER
-2 su bardağı ılık su
-bir paket yaş maya
-tuz
-üzeri için tereyağı
-içi için peynirli patatesli karışım.
-bir avuç kenevir
-aldığı kadar un
Su ,tuz, maya ve aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Mayalanmaya bırakıyoruz. İçini zevkinize göre yağabilirsiniz. Biraz peynir ve haşlanmış patatesi baharatlandıralım. Kenevirleri yağsız tavada kavuralım. Mayalanan hamurumuza atıp yoğuralım ve bezelere ayıralım bu şekilde mayalanmasını bekleyelim. Ellerimizi suya batırarak her bezeyi poğaça yapar gibi açalım ve içten koyup köy böreği gibi üzerini ortada kavuşturarak kapatalım. Üzerine yine su ile ıslatıp 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkar çıkmaz eritilmiş tereyağı ile her birini yağlayalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder