29 Kasım 2013 Cuma

OVMAÇ ÇORBASI

 
Çok besleyici ,bol proteinli bir köy çorbasıdır. şehriyelerini kendinizin hazırladığı bu çorbanın tarifi şöyle;
MALZEMELER
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 küçük soğan
-1 çay bardağı yeşil mercimek
-1.5 litre kaynar su
-1 demet ince kıyılmış maydanoz.
Şehriyeleri için;
-1 yumurta
-1 çay bardağı un
-1 tatlı kaşığı tuz.
Üzeri için;
-1 kaşık tereyağı
- kırmızı biber
Öncelikle mercimekleri ayrı bir yerde haşlayalım. Tencereye tereyağını alalım. Çok ince kıydığımız soğanı ekleyip kavuralım. Haşlanmış mercimekleri de ekleyip kavuralım ve kaynar suyumuzu ,tuzumuzu ilave edelim. Kısık ateşte kaynamaya devam ederken. Ovmaçlarımızı hazırlayalım;
Yumurtayı kıralım üzerine tuzu ve unu ilave edelim. Resimde ki gibi elimizle yoğurmadan ovalayarak minik hamur taneleri elde edelim. Un yeterli gelmezse unu ilave edebilirsiniz. Ne kadar minik ovmaçlarınız olursa çorbanız o kadar güzel olur. Hazırladığımız ovmaçlarımızı kaynayan çorbamıza yavaş yavaş bir taraftan da çorbayı karıştırarak ekleyelim. Hamurlarımız küçük oldukları için çok çabuk pişecekler. En fazla 5dk sonra pişmiş olurlar. Altını kapatıp ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice karıştıralım. Servis ederken üzerine kızdırılmış tereyağı ile servis edelim. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder