29 Kasım 2013 Cuma

KREP


Herkes sever krepi . Özellikle kahvaltıda süper olur. Kaymak bal, reçel, peynir, tahin-pekmez her şey sürülebilir içine. İşte tarifi;
MALZEMELER
-3 yumurta
-1 su bardağı süt
-tuz
-1 su bardağı un
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yumurtaları köpürene kadar tuz ile çırpalım. Sütü ekleyelim ve sıvıyağını da ekleyip çırpalım. Unu azar azar ilave edelim. Kıvamı çok koyu olursa krepler ince ve yumuşak olmazlar. Bu un ölçüsü yumurtaların ve kullanılan bardak ölçüsünün büyüklüğüne göre değişebilir. Un çorbasından az koyu olmalı. Kek hamurundan daha akışkan. İçi hamur dolu kaşığı havaya kaldırıp döktüğünüzde hamur kopmadan akacak ve döküldüğü yerde izi kalmayacak kadar sıvı olmalı. Hafif ama teflon kaplı bir krep tavası işinizi kolaylaştıracaktır. Tavayı fırça yardımı ile sıvıyağ ile yağlayın ve iyice kızgın olmasını bekleyin hamurdan bir kepçe tam ortaya dökün ve sağa sola eğerek hamurun tavaya tamamen yerleşmesini sağlayın ve çevirerek iki tarafını da pişirin. her sefer tavanızı yağlamayı unutmayın. İsteğinize göre servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder