Herkes sever krepi . Özellikle kahvaltıda süper olur. Kaymak
bal, reçel, peynir, tahin-pekmez her şey sürülebilir içine. İşte tarifi;
MALZEMELER
-3 yumurta
-1 su bardağı süt
-tuz
-1 su bardağı un
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yumurtaları köpürene kadar tuz ile çırpalım. Sütü ekleyelim
ve sıvıyağını da ekleyip çırpalım. Unu azar azar ilave edelim. Kıvamı çok koyu
olursa krepler ince ve yumuşak olmazlar. Bu un ölçüsü yumurtaların ve
kullanılan bardak ölçüsünün büyüklüğüne göre değişebilir. Un çorbasından az
koyu olmalı. Kek hamurundan daha akışkan. İçi hamur dolu kaşığı havaya kaldırıp
döktüğünüzde hamur kopmadan akacak ve döküldüğü yerde izi kalmayacak kadar sıvı
olmalı. Hafif ama teflon kaplı bir krep tavası işinizi kolaylaştıracaktır.
Tavayı fırça yardımı ile sıvıyağ ile yağlayın ve iyice kızgın olmasını bekleyin
hamurdan bir kepçe tam ortaya dökün ve sağa sola eğerek hamurun tavaya tamamen
yerleşmesini sağlayın ve çevirerek iki tarafını da pişirin. her sefer tavanızı yağlamayı unutmayın. İsteğinize göre
servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder